Znajdź sklep w swojej lokalizacji

Porady w Czyściki i zmywacze budowlane

• Grunty i farby podkładowe – czym się różnią i kiedy je stosować

2019-11-23

Preparaty gruntujące, czyli grunty i farby podkładowe – są niezbędne do przygotowania powierzchni ścian i sufitów przed malowaniem, a także układaniem tapet, płytek oraz tynków strukturalnych. Ich zastosowanie jest konieczne zarówno w nowo budowanym domu, jak i remontowanym. Jednak na rynku jest tak duży wybór preparatów gruntujących, że czasami trudno jest nam wybrać odpowiedni.

• Drewniane podłogi i ściany w stylu rustykalnym

2020-03-18

Styl rustykalny opiera się na naturalnym pochodzeniu zastosowanych we wnętrzu rozwiązań oraz ich prostocie i funkcjonalności. Źródła takiego postrzegania stylu wiejskiego tkwią w przeszłości, kiedy to związek człowieka z przyrodą był znacznie silniejszy niż obecnie. Warto wracać do korzeni i zaaranżować podłogi oraz ściany w zgodzie z tą estetyką.

• Remont ścian – tynki gipsowe i gładzie

2019-11-08

Remont ścian to najczęściej stosowany sposób odświeżenia wnętrz. By efekt był widoczny, często decydujemy się na wygładzenie powierzchni ścian, niezbędne wówczas okazują się tynki gipsowe oraz gładzie.