Znajdź sklep w swojej lokalizacji

Porady w Dachy cementowe

• Nowość na rynku pokryć dachowych - dachówka betonowa IBF Aarhus

2019-11-04

Dachówka betonowa Aarhus IBF to nowość na polskim rynku pokryć dachowych. Produkt jest odpowiedzią na zapotrzebowanie inwestorów na nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami dach, który wyróżni dom w okolicy, a jednocześnie będzie uosabiał klasyczne i ponadczasowe piękno.

• Zadaszenia z tworzyw sztucznych GUTTA

2019-08-12

Gutta oferuje wiele konstrukcji zadaszeń, gotowych do montażu z wypełnieniem z poliwęglanu, akrylu bądź szkła. Zdecydowanie więcej wyzwań, ale też możliwości daje budowa własnej konstrukcji tarasu bądź altany, najczęściej drewnianej. W zależności od wymagań, ale też możliwości finansowych możemy zastosować kilka rodzajów tworzyw sztucznych do zabudowy tego typu konstrukcji.

• Zabezpieczenia przeciwśnieżne na dachu – płotki śniegowe, śniegołapy, rozpruwacze śniegu

2019-05-29

Zimowa aura często stwarza zagrożenia dla dachu budynku oraz osób przebywających w jego najbliższym otoczeniu. Podczas śnieżnej i mroźnej zimy może zalegać na nim śnieg i lód, zwisają również z jego połaci sople lodu. By uniknąć związanego z ich obecnością niebezpieczeństwa, warto m.in. zainstalować zabezpieczenia przeciwśnieżne na dachu.